Kefir och en uppdatering!

Ett glas kefir

Ett glas kefir

Nu har jag äntligen kommit igång med mina kefirgryn. Det är egentligen busenkelt. Jag lägger grynen och lite av den färdiga kefiren i en ren glasburk, fyller på med mjölk, lämna framme i 24h, rör om om det behövs, sila och samla upp kefiren. Lägg grynen i ny ren glasburk och fyll på med mjölk. Ställ kefiren i kylskåp och njut av den välkyld 🙂 Supernyttigt. Jag och Janne tar en rejäl shot varje morgon nu (sen 2 dar tillbaka) ska försöka hålla den här rutinen igång.

MENYN dårå… Ja vi vuxna är ganska trötta på den så det smyger sig in ganska mycket varianter. Förr förra tisdagen gjorde jag något slags mos på potatis, palster och rödbeta vilket ju såklart blev helt rosa!!! Sonen hade liksom fullt upp med att försöka undvika att få mos på sin tallrik och än mer råka få något rosa mos i munnen. Detta nästan panikartade motstånd gjorde att han glömde syna lammbullarna och missade att de hade lök i sig. Den passerade obemärkt och förra tisdagen likaså. Lök är verkligen något jag vill att barnen ska äta så 1-0 till mig.
För övrigt tycker jag det fungerar ganska bra. Det går lättare och lättare. Vi är tillbaka på gröt till frukost också men dottern har lyckats manipulera till sig att få sirap på den, jag och sonen kör med honung och smör för honom. Ikväll: lammfärsbullar och rotsaker. Är så sjukt trött på rotfrukter… Bara några veckor kvar!

En reaktion på “Kefir och en uppdatering!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *